listan!

Alla kaniner säljes via kölistan
i första hand.

Checklista    |    Köpa kanin    |    Till Salu

Ta dig tid att läsa igenom hela hemsidan!

Att köpa ett djur som lever i ca 10 år

kräver mycket planering och fundering.

Kösystemet är numera borttaget!
Det har tyvärr tagit mer tid att hålla kölistan aktuell än vad det har gynnat mig och kaninerna, så hädanefter är det enbart intresseanmälningar på aktuella kaniner (vuxna och ungar som söker hem) som tas emot.

Ni som stod på kölistan vid avslut kommer få förtur enligt listan mot de som inte stått med - och ni som köpt kaniner tidigare har precis som vanligt alltid förtur! 

Från intresseanmälan till kaninköp

Mina kaniner har blivit otroligt populära och det är en superrolig bekräftelse på all tid jag lägger ner på de små! Att vara engagerad i sitt kaninköp ger positiva effekter både för dig, mig och kaninen. ​Det viktigaste är att allt känns rätt för alla inblandade då målsättningen är att ett nytt hem ska fungera permanent!​ Det är trots allt ett liv som blir runt 10 år gammal.
Läs nedanstående steg för att veta hur du gör för att köpa kanin:

Ditt ansvar att köpa kanin, inte mitt: Håll dig informerad och följ vad som händer

Genom att följa oss på sociala medier (Facebook+Instagram) så får du direkt se vad som sker i kaningården, nästan varje dag!

Du får information om när kullar beräknas komma, när de kommit, hur det går, vad det finns för kaninungar och personligheter, när intresseanmälan öppnar/stänger, livet i övrigt i kaningården och MYCKET mer. Våra sociala medier är öppna så att du kan följa oss även om du inte är medlem!

På hemsidan ser du mer detaljerad info om kullarna, släktskap, leveransdatum, vad som ingår i kaninköpet, lämnar intresseanmälan m.m

Klicka här för att följa oss:

Jag kommer inte hålla koll åt er när det finns kaniner till salu,

utan ni får själva vara engagerade om ni vill köpa kanin.
Jag finns i kaningården och gosar med dem så att ni får en trevlig individ.

Intresseanmälan: Anmäl intresse när du ser en kull/kanin du vill köpa. 
Intresseanmälan öppnar när kullen är ca 4 veckor, så du har gott om tid att fundera över om kullen är rätt för dig innan du anmäler dig. Du kan även rådfråga innan du skickar din anmälan. På hemsidan och sociala medier meddelar jag vilka datum som anmälan öppnar och stänger. Du fyller då i formuläret på respektive kullsida. Du kan anmäla dig till så många kullar du vill.
Anmälan står öppen i ca 2 veckor och därefter börjar ungarna tingas (bokas). Tidigare kaninköpare får tinga kaniner först eftersom jag vet vad det är för hem och dem vill ha sällskap till tidigare köpta kaniner. Därefter kommer ni som tidigaste stått på kölistan att få företräde under en period framåt, då det känns mest rättvist eftersom jag tagit bort den nyligen. Därefter kommer jag välja de hem som jag anser är mest lämpliga, är det flera som känns bra så blir det första anmälan in som avgör och även historik om någon lämnat intresseanmälan tidigare. Jag gör allt jag kan för att vara rättvis och tillmötesgående.

Sena intresseanmälningar tas dock inte emot utan då kommer de säljas senare om de inte hittar hem bland de intresserade.

Det kommer eventuellt finnas möjlighets att besöka ungarna innan intresseanmälan stänger - i mån om tid.

 

Spänningstid: Var beredd att gå vidare med din intresseanmälan och betala tingningsavgift.

När intresseanmälan har stängt så kontaktar jag er så snart jag hinner. När du får ett mejl angående din intresseanmälan så har du 12 timmar på dig att lämna besked ang en tingning. Hör jag ingenting från dig inom 12 timmar så måste jag tyvärr tro att du inte är intresserad och jag går då vidare till nästa som är intresserad. 
 
Var noga med att rätt mobilnummer anges i formuläret så att du även får ett sms när det är din tur. 
Vi kommer tillsammans checka av om kaninen är aktuell för dig och passar in på dina önskemål, tex vissa kaniner lämpar sig inte så bra för utställning.

Det viktigaste är att rätt kanin hamnar i rätt hem och att alla är nöjda och glada ca 10 år framöver! 


En tingningsavgift betalas alltid in för att boka en kaninunge tills dess att den är leveransklar. Det är hälften av summan som kaninen kostar. Tingningsavgiften är en förskottsbetalning så att jag vet att du kommer köpa kaninen när den är tillräckligt gammal. Genom att betala in tingningsavgiften så godkänner du att den inte betalas tillbaka om du hoppar av köpet senare eller missbrukar reglerna för att behålla tingningen.
För att tingningen ska ligga kvar på kaninen så måste du alltid vara kontaktbar inom 12 timmar  (eller meddela att du inte kommer vara kontaktbar vissa datum) och dyka upp på avtalad tid för hämtning. Skulle det däremot hända något från mitt håll att jag inte kan sälja kaninen, tex pga skada/sjukdom som gör att kaninen inte kan flytta så avbryts tingningen och tingningsavgiften betalas självklart tillbaka. Det är som en "försäkring" till oss båda att kaninen kommer flytta till dig.

Äntligen: Hämta din nya vän.

Ca 1 vecka innan kaninen är leveransklar så bokar vi in ett besök för hämtning. Besöket tar max 45 minuter. Tiden startar när vi har avtalat tid, blir ni sena så har ni mindre tid här. Jag ber er respektera tiden vi bestämmer då det ofta är besök både innan och efter samt andra planer för dagen. Dyker du inte upp och inte hör av dig så avbryts tingningen  som jag skrev tidigare, efter 12 timmar.

Hämtning ska ske inom 2 veckor från leveransdatum, behövs längre tid för att hämta din kanin så kan du hyra in kaninen på inackorderingen - i mån om plats! - tills du kan hämta den. Se aktuella pris för inackordering på Tjänster.
Under hämtningen så skriver vi i köpekontrakt, registrering, går igenom alla andra medföljande papper och foder samt gör en hälsokontroll på kaninen och går igenom eventuella frågor innan ni får åka hem tillsammans och påbörja ert liv ihop! 

Följ Grevie Kaningård :

  • Grevie Kaningård
  • Grevie Kaningård
  • Grevie Kaningård

Tele : fås på begäran

© 2010-2019 by Malin Henriksson/Grevie Kaningård / Staffanstorp, Skåne, Sverige