listan!

Alla kaniner säljes via kölistan
i första hand.
36525224_1765030363583501_53584508010669

Checklista    |    Köpa kanin    |    Till Salu

Ta dig tid att läsa igenom hela hemsidan!

Att köpa ett djur som lever i ca 10 år

kräver mycket planering och fundering.

Från köplats till kaninköp

Mina kaniner har blivit otroligt populära och det är en superrolig bekräftelse på all tid jag lägger ner på de små! Jag har styrt upp ett kösystem för att lättare ha en översikt, hitta rätt hem och kunna låta er tinga (boka) kaninungarna i tur och ordning för mest rättvisa. Att vara engagerad i sitt kaninköp ger positiva effekter både för dig, mig och kaninen. ​Det viktigaste är att allt känns rätt för alla inblandade då målsättningen är att ett nytt hem ska fungera permanent!​ Det är trots allt ett liv som blir runt 10 år gammal.
Läs nedanstående steg för att veta hur du gör för att köpa kanin:


STEG 1: Ställ dig i kö.
Alla över 18 år kan ansöka om köplats. Det gör du genom att besvara alla frågor i formuläret längst ner på denna sida, så utförligt som möjligt. 
Jag har vissa krav på de nya hemmen, bland annat på bur-storlek och vistelsetid utanför en bur. Uppfylls inte bland annat de kraven så har jag rätt att neka plats på kölistan och köp av kanin, jag är mån om att kaninerna hamnar i bra hem. I första hand hoppas jag såklart att vi ska komma överens om vad ett bra liv innebär så att ni kan justera det som felar. Jag har däremot inga krav på tidigare erfarenhet av kanin utan mer ett sunt förnuft, villig för nytänk och ta emot rådgivning om det behövs, samt att du är engagerad. Jag hjälper mer än gärna till om något är oklart, både före, under och efter köpet. Du som köpt kanin tidigare har förtur på kölistan eftersom jag vet att hemmet fungerar bra.

STEG 2: Du ansvarar för din köplats. Var uppmärksam!
För att behålla köplatsen så måste ni skicka ett mejl till mig VARJE NY MÅNAD där ni meddelar att ni vill behålla köplatsen. Oavsett när vi hade kontakt sist så ska detta meddelas. Jag kommer inte påminna om detta utan kommer det inget mejl så tar jag bort er från kölistan utan förvarning. Senast den Sjunde (7) varje månad rensas listan på de som inte meddelat att de vill behålla sin plats. Detta är helt enkelt för att hålla listan så aktiv och kort som möjligt. För mig finns det ingen mening med kölista om den inte är aktuell. Jag har tillräckligt många intresserade för att gå vidare till de som är engagerade i sitt kaninköp istället för att jaga de som inte är det.

STEG 3: Håll dig informerad och följ vad som händer.

Genom att följa oss på sociala medier (Facebook+Instagram) så får du direkt se vad som sker i kaningården, nästan varje dag!

Du får information om när kullar beräknas komma, när de kommit, hur det går, vad det finns för kaninungar och personligheter, när intresseanmälan öppnar/stänger, livet i övrigt i kaningården och MYCKET mer. Våra sociala medier är öppna så att du kan följa oss även om du inte är medlem!

På hemsidan ser du mer detaljerad info om kullarna, släktskap, leveransdatum, vad som ingår i kaninköpet m.m

Klicka här för att följa oss:

STEG 4: Anmäl intresse när du ser en kull/kanin du vill köpa. 
Intresseanmälan öppnar när kullen är ca 4 veckor, så du har gott om tid att fundera över om kullen är rätt för dig innan du anmäler dig. Du kan även rådfråga innan du skickar din anmälan. På hemsidan och sociala medier meddelar jag vilka datum som anmälan öppnar och stänger. Du fyller då i formuläret på respektive kullsida. Du kan anmäla dig till så många kullar du vill.
Anmälan står öppen i ca 2 veckor och därefter börjar ungarna tingas (bokas) i den turordning ni har på kölistan.
 Kölistan fyller alltså en viktig funktion, det spelar ingen roll när under dessa ca 2 veckor som du anmäler ditt intresse eftersom du har din köplats som "nummerlapp". Lämnar du intresse utan att stå på kölistan så måste du fylla i formuläret för kölistan innan intresseanmälan stänger. Sena anmälningar tas inte emot.

Under detta steg så kommer det eventuellt finnas möjlighets att besöka ungarna i mån om tid och om det inte finns pest/gulsot i området du kommer ifrån.

STEG 5: Var beredd att gå vidare med din intresseanmälan och betala tingningsavgift.

När intresseanmälan har stängt så kontaktar jag er i turordning. När du får ett mejl angående din intresseanmälan så har du 12 timmar på dig att lämna besked och tinga (boka) din kanin. Hör jag ingenting från dig inom 12 timmar så måste jag tyvärr tro att du inte är intresserad och jag går då vidare till nästa på listan. Var noga med att rätt mobilnummer anges i formuläret så att du även får ett sms när det är din tur. 
Vi kommer tillsammans checka av om kaninen är aktuell för dig och passar in på dina önskemål, tex vissa kaniner lämpar sig inte så bra för utställning. Det viktigaste är att rätt kanin hamnar i rätt hem och att alla är nöjda och glada ca 10 år framöver! 
En tingningsavgift betalas alltid in för att boka en kaninunge tills dess att den är leveransklar. Det är hälften av summan som kaninen kostar. Tingningsavgiften är en förskottsbetalning så att jag vet att du kommer köpa kaninen när den är tillräckligt gammal. Genom att betala in tingningsavgiften så godkänner du att den inte betalas tillbaka om du hoppar av köpet senare eller missbrukar reglerna för att behålla tingningen. För att tingningen ska ligga kvar på kaninen så måste du alltid vara kontaktbar inom 12 timmar  (eller meddela att du inte kommer vara kontaktbar vissa datum) och dyka upp på avtalad tid för hämtning. Skulle det däremot hända något från mitt håll att jag inte kan sälja kaninen, tex pga skada/sjukdom som gör att kaninen inte kan flytta så avbryts tingningen och tingningsavgiften betalas självklart tillbaka. Det är som en "försäkring" till oss båda att kaninen kommer dit den är planerad att flytta.

STEG 6: Hämta din nya vän.

Ca 1 vecka innan kaninen är leveransklar så bokar vi in ett besök för hämtning. Besöket tar max 45 minuter. Tiden startar när vi har avtalat tid, blir ni sena så har ni mindre tid här. Jag ber er respektera tiden vi bestämmer då det ofta är besök både innan och efter samt andra planer för dagen. Dyker du inte upp och inte hör av dig så avbryts tingningen  som jag skrev i Steg 5.

Hämtning ska ske inom 2 veckor från leveransdatum, behövs längre tid för att hämta din kanin så hyr du in kaninen på inackorderingen tills du kan hämta den. Se aktuella pris för inackordering på Tjänster.
Under hämtningen så skriver vi i köpekontrakt, registrering, går igenom alla andra medföljande papper och foder samt gör en hälsokontroll på kaninen och går igenom eventuella frågor innan ni får åka hem tillsammans och påbörja ert liv ihop! 

Aktuell kö

TIDIGARE KANINKÖPARE

1. Felicia Mikk.

     Hona +avel/utställning

2. Ulrika Bill. "Kompis" till Tius, Siri, Bolibompa.

     Hona +avel, ev utställning

3. Emelie Ande. 

     Hona + avel -ej utställning

4. Miranda Ramp. Kompis till Timjan. Tidigast våren-19

     Hona -ej avel +utställning

5. Helena Levi. Kompis till Dumle. Tidigast våren.

     Hona -ej avel +utställning

6. Linn Swar. 

     Hane/Hona +avel/utställning 
8. Maria Ther. Kompis till Dance

     Hona -ej avel/utställning

9. Lina Engs. Kompis till Pecan

     Hona -ej avel/utställning

11. Karin Skar. Kompis till Funny

     Hona +avel/utställning

12. Henrik Mosé. Kompis till Pez

     Hona - ej avel/utställning

13. Marika Fric. 

     Hona +avel -ej utställning

14. Aleksandra Hags. Kompis till Twister

     Hona - ej avel/utställning

15. Annika Fran. 

     Hona +avel -ej utställning havana

16. Camilla Meli. Kompis till Golden Harvest

     Hona - ej avel/utställning

17. Sandra Sven.

        Hona + avel -ej utställningNYA KANINKÖPARE

18. Hanne Jupé.

        2 honor +avel +utställning

19. Olivia Hack.

        Hona +kelavel 

20. Veronica Gürb.

        2 honor -ej utställning/ev ave

21. Johanna Joha.

        2 honor -ej avel/utställning

22. Nicolette Vara. 

        Hane/Hona  +avel -ej utställning

23. Emelie Rosé.

        Hona +avel -ej utställning

24. Viktoria Cron.

        Hona/Hane -ej avel/utställning

25. Helene Lilj.

        Hane/Hona -ej avel/utställning

26. Tina Olof.

        Hona -ej avel/utställning

27. Sara Bond.

        Hane/Hona -ej avel/utställnin

28. Melina Kran.

        Hona -ej avel/utställning

29. Emma Nils.

        Hane/Hona -ej avel/utställning

30. Larissa Eng. Tidigast i augusti

        Hane/Hona -ej avel/utställning

31. Camilla Stra. 

        Honor +avel -ej utställning

32. Camilla Kroo.

        Hane/Hona -ej avel/utställning

33. Camilla Arvi. 

        Hona +avel/utställning

34. Linda Allw. 

        Honor -ej avel/utställning
35. Andrea Zera.

        Hane -ej avel/utställning

36. Lena Maba.

        Hane/Hona -ej avel/utställning

OBS! Formuläret syns inte så bra i mobilversionen,

all text syns bäst i datorversionen!