top of page

Jag som driver Grevie Kaningård heter Malin och bor numera i Staffanstorp, Skåne med min sambo, dotter och våra älskade djur. Jag är en stor djurvän och det är kring djuren vårt liv kretsar och anpassas.

Förutom kaniner har vi även hundar, katter, höns, häst, dammfiskar. Jag arbetar som barnskötare så djuren är alltså ett brinnande fritidsintresse och våra familjemedlemmar som förgyller vardagen.

Kaniner har länge varit ett intresse, de första kaninerna flyttade hem till mig när jag var 10 år gammal och intresset har fortsatt sedan dess.
Jag har provat lite olika raser under åren men fastnat helt för dvärgvädurarna. De är så snälla och trevliga, passar bra som familjekanin och har lagom storlek.
2011 blev jag medlem i flera olika kaninföreningar och en större kaninvärld öppnade sig. Jag namngav min kaningård till Toftaholms Kaniner (bodde tidigare i Eslöv), ansökte om uppfödarnummer och började med utställningskaniner. Dvärgvädurar i färgen White havana blev jag helt tokkär i efter att ha googlat runt på holländska sidor. Till min besvikelse fanns denna variant inte i Sverige. Men trots att jag var helt ny på det här med rasavel så bestämde jag mig för att försöka få fram dem! Med hjälp av nyfunna vänner, kurser och ett brinnande intresse så arbetade jag med färgen i 8 år och fick fram en del fina sötnosar! Numera har jag hoppat av det arbetet och koncentrerar mig helt på mina kelkaniner (som jag haft delvis samtidigt som white havana men i mindre skala) och att arbeta fram trevliga familjemedlemmar med positiva egenskaper. Men jag gillar också utmaning och att sätta upp mål så jag fokuserar en del på "Projekt vitörad" där jag jobbar för att få dessa härliga vitörade kelkaniner som jag tycker så mycket om även godkända för utställning. I dagens läge får man inte ställa ut dem. För att nå mina mål är jag alltid lika noga med alla kaniner i aveln är väl planerade, använder friska avelsdjur, har en plan B för ungar jag inte själv ska spara och att mina avelskaniner lever ett värdefullt liv under och efter sin tid i avel hos oss.

Jag värderar alla individer högt, gör mitt bästa för att utveckla både min kunskap och kaningård så att kaninerna ska få ett bra och roligt liv och inte "fastna i gamla rutiner"! Jag vill visa alla hur trevliga kaniner är som husdjur om man behandlar dem rätt och ger dem det dem behöver.
​Bra mat, socialt liv, kärlek och motion. Desto mer man ger desto mer får man tillbaka, alltid!

2023 avslutade vi vår avel och öppnar nya kaninvänliga dörrar! Följ oss för att se vart vi bär av!

 

Uppfödarnummer

R01


 

Genomförda kurser

- Grundkurs i Kaninavel 
- Villkor för hållande, uppfödning och försäljning m.m av kaniner JORDBRUKSVERKET

​​

Medlemskap

- Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund
Sveriges kaninhoppares riksförbund
- Lunds Kaninhoppare
Helsingborgs Kaninförening
- Skåne läns Kaninförening
- Sveriges Kaninvälfärdsförening


 

KLICKA HÄR
för att se hur det ser ut hos oss!

Hemma hos oss
bottom of page